Wedstrijdverslag Arnhemia Eagles vs de Kikkers JU16

On Saterday playtime Arnhemia Eagles - Kikkers JU16

On Saterday playtime  Arnhemia Eagles – Kikkers JU16

De eerste wedstrijd tegen de Eagles staat nog vers op mijn geheugen, eens kijken of het team uit Arnhem in een 1/2 jaar gegroeid is.

De warming up van ons team laat weinig overtuiging zien in de wil om de einduitslag positief te laten eindigen. Dus toch snel nog even de kleedkamer in om het team vanaf minuut 1 scherp on the court te krijgen. Onze (coaches) bevindingen m.b.t. de warming up wordt gedeeld door het team en zij zijn het er over eens dat de knop om moet, de hoogmoed (trots) van de vorige wedstrijd moet terug komen in deze wedstrijd.

Vanaf de sprongbal dreigt het verkeerd te gaan, de Eagles scoort twee keer. Kikkers blijft bij de les en komt na het out-side shot van Cliff op stoom. Al snel in de wedstrijd is duidelijk dat de Eagles hetzelfde spelpatroon laat zien als in de eerste wedstrijd, een wedstrijd die uit de hand loopt door het harde spel van de Eagles en een voortdurende theatervoorstelling van schwalbes. Een coach die voortdurend in discussie gaat met het goed fluitende arbitrale duo. Dit wordt al snel beloond door de scheidsrechter op een technische fout van een speler.

De eerste periode wordt afgesloten met 4 punten in het voordeel van de Kikkers. De tegenstanders hebben duidelijk moeite met hete continu afwisselen van de (onze) defence, de zone-press, half court man en een zone.

De tweede periode wordt met een kleine winst, 2 punten, afgesloten voor de Eagles. In de team bespreking in de rust duidelijk gemaakt dat wij met ons verstand moeten blijven spelen, ondanks het gedrag en harde spel van de tegenstander moet je je niet laten verleiden tot dezelfde acties. Wat normaal onze zwakste periode is, is vandaag onze sterkste. Diverse Out side scores vallen, de vrije worpen gaan een stuk beter dan eerder. Door de zone press komen wij tot snelle scores en de periode wordt afgesloten met 20-5, het gat is geslagen 53-36 staat er op het scorebord.

De Eagles ziet de wedstrijd verloren gaan, een ouder (Johan Cruijff) komt van de tribune en gaat eerst samen met de coach aanwijzingen geven en zal later de gehele wedstrijd overnemen van de coach. Ik twijfel zal ik een opmerking plaatsen bij de scheidsrechter, dat Johan Cruijff niet op het papier staat als coach, ik beslis het niet te doen, kan als olie op het vuur uitwerken. In de 6e minuut staat het 60-42 dat moet een gelopen race zijn, bij de Eagles wordt alle agressie uit de kast gehaald en fysiek geweld wordt niet geschuwd. De tweede, terechte, technische fout valt en wel gehaald door de bank van de Eagles.

In de time-out nogmaals gemaand op rust in je spel en het uitspelen van de minuten door rond te pasen en alleen voor de score te gaan als je echt vrij staat. De defence wordt aangepast in een zone, om door ons zo weinig mogelijk fouten te maken. Dat laatste, de zone,  wordt door een paar gelukkige wanhoop driepunters in de laatste 3 minuten van de wedstrijd toch afgestraft. Alles ten aanzien van het fysieke mag blijkbaar in deze wedstrijd en de scheidsrechter hebben er geen zin meer in. Elk fluitsignaal wordt met commentaar door het eigen team weggehoond.  De Eagles komen dichterbij ….. echter de terechte winst wordt door de Kikkers meegenomen naar Borne.

De wedstrijd eindigt in 64-57 winst.

In de Line-up aan het einde van de wedstrijd geeft de “Johan Cruijf” van de Eagles de opdracht om ons niet te feliciteren. Tjahh dan is de overwinning naar mijn idee, helemaal naar het juiste team gegaan.

Daniel en ik komen met de afsluitende conclusie en dat is dat wij het team en spelers met de week zien groeien in het basketball spel, team tactics, maar net zo belangrijk als mens.

Basic Rule: Hoe teleurgesteld je ook bent na het verlies van een wedstrijd, het niet eens zijn met beslissingen van het arbitrale duo. (floten overigens goed) Je dient je als team en als individu altijd professioneel te gedragen en iedereen een hand te geven.

PS: Een drietal jongens van de Eagles hebben wel het goed voorbeeld gegeven, waarvoor respect.