Wedstrijdverslag Kikkers JU16 vs Hanze Stars

Zaterdag 29 maart 16:15 uur
Game Time Kikkers JU16 versus Hanze Stars

In de eerste wedstrijd gingen wij vanuit Zutphen met een verlies naar huis van 3 punten verschil. Kortom er staat vandaag nog wat recht te zetten door de Kikkers. Voor de wedstrijd een aantal die jongens het soms nodig hebben nog even op scherp gezet. Niet dat ze niet actief zijn, maar ze vergeten wel eens voor hun eigen kans te gaan.

The game startttttssss, de eerste score is van Hanze stars en jawel ook deze coach neemt in de 3e minuut een time-out. Hanzestars staat met 6-4 achter ook zij hebben moeite met het continu afwisselen van de drie defence vormen. Het gaat gelijk op en de periode eindigt met een 10-11 stand op het score-bord. Beide teams doen niet voor elkaar onder qua scoren. Wel is het verschil in basketball skills te zien. Hanze Stars scoort de meest gelukkige lelijke ballen. Kikkers laat mooi technisch basketball zien, waarbij we tijdens de wedstrijd een andere aanvalsvorm kunnen bedenken en uitvoeren.

De tweede periode is Hanze Stars licht in het voordeel en pakt een 6 punten voorsprong. In het overleg met Daniel tijdens de rust bediscussieerd of wij de verdediging gaan aanpassen naar ½ court man, wij besluiten het niet te doen, ondanks het risico van een snelle score tegen vanuit de fastbreak door Hanze Stars. Kortom druk, druk, druk uitoefenen op elke inbound ball op de baseline.
De eerste twee periodes zet Hanze Stars een ½ man ½ zone op het veld waarbij zij als blok in de bucket in een  2,1,2 defence blijven staan.  In de kleedkamer een flat four(=eigen benaming) uitgelegd, hiermee moet de tegenstander haar Defence gaan aanpassen. Met een screen op te post man en een dubbelscreen op de point guard. Al snel neemt de coach van de tegenpartij weer een time-out, na de derde periode is de stand 36-39 nog steeds in het voordeel van H. Stars.

In de 4e periode komt de Kikkers na 3 snelle scores voorbij en neemt de leiding. Het is zo spannend dat er tijdens de laatste 3 minuten geen field goal meet valt, de laatstefieldgoal is voor Hanze Stars waarbij ze op 1 punt voorsprong komen. Hanze Stars probeert de wedstrijd passend uit te spelen, kortom dan een straffe full-court man press erop zetten. Hiermee dwingen wij in de laatste minuut twee vrij worpen af. Aan Cliff de zware taak om deze te scoren en de wedstrijd naar onze kant te laten vallen. De eerste gaat raakkkkkk een luit gejuich schalt er vanaf de tribune en bank. De tweede gaat net mis, helaas en de wedstrijd eindigt in een gelijk spel . Kikkers en Hanze Stars spelen gelijk met 45-45 in een spannend duel, waarbij de punten door beide partijen terecht gedeeld zijn gezien het wedstrijd verloop. Gelijk spelen tegen de nummer 5 in de competitie betekend dat wij wederom een plaats stijgen in de ranking.