Wedstrijdverslag Twente Buzzards 2 – Kikkers Heren 1

De Komeet startte in de derde periode. Twente Buzzards begon met 8 spelers aan de wedstrijd, en daar had Kikkers zijn speren op gezet. Doel was de tegenstander kapot spelen in de eerste twee periodes, vandaar erop en erover in de derde en vierde periode. De eerste periode is er een van goede defense van beide kanten maar ook een periode van de vele missers. Met een schamele 11-6 op het bord klinkt het eindsignaal. Hier hadden wij ons toch echt iets anders voorgesteld, kortom het moet anders, het tempo zal hoger moeten zodat we niet continu in een set-play komen te staan en in de tweede periode neemt Kikkers dan ook het initiatief. Periode stand is 22-13 in het voordeel van de Kikkers, waardoor de rust wordt bereikt met een kleine voorsprong 28-24 voor de Kikkers. De komeet van de Kikkers komt op gang, quote van Rene Leferink (Tubantia sportverslaggever) in de Tubantia van vorige week.

Vanaf de derde periode wordt er door een defense wisseling van de Kikkers meer druk gezet, daar waar Twente Buzzards niet direct een antwoord op heeft. Keer op keer leidt Buzzards hier balverlies, die wordt omgezet in een directe scores. Dit is het spel, Kick and Rush, dat wij graag willen spelen.

Twente Buzzards probeerde het scoren nog te keren met een zone defense, maar moest hierdoor vier driepunters in de 4e periode incasseren. De tweede helft wordt afgesloten met een overweldigende winst van 50-21 in het voordeel van de Kikkers. Het eindsignaal wordt bereikt met winst voor de Kikkers met 78-45.