Wedstrijdverslag Amical – Kikkers Heren 1

Wedstrijdverslag Amical – Kikkers Heren 1                          9-10-2015

Het is vrijdagavond en vandaag staat de enige wedstrijd van de competitie die op vrijdag wordt gespeeld op het programma, door de spelers van Kikkers wordt deze wedstrijd ook wel avondje Amical genoemd.

Tijdens het inspelen kun je het verschil tussen beide teams al wel zien, Kikkers heeft een veel bredere bank, eens kijken of wij dit kunnen uit buiten in de wedstrijd. Direct na het fluit signaal komt Kikkers als snel op voorsprong, waarbij Amical in het begin van de wedstrijd zeer moeilijk tot scoren komt, 9 punten in 7 minuten door Amical. Dit wordt mede afgedwongen door de strakke defence van de Kikkers. Bij Kikkers komt de scoringsmachine vanaf minuut 7 pas echt op gang. Door een extra aanpassing in de defence wordt er in 3 minuten 15 punten gescoord. Waarbij er aan het eind van de eerste periode een gat is geslagen van  18 punten. De eerste periode wordt dan ook afgesloten met een eindstand van 31-13.

De lijn van de eerste periode wordt niet door gezet in het vervolg van de wedstrijd, Amical wint de tweede periode met 20-19. Kikkers heeft het blijkbaar moeilijk om de focus vast te houden, ander woord hiervoor is gemakzucht. Staan zij, Kikkers, ruim op voorsprong dan gaat er blijkbaar iets spelen in hun hoofd van ach… we hebben toch al gewonnen. Het goede teamspel slaat daarmee om in ego playing basketball. Dit is een doel op zich, voor mij als trainer/coach om dit gedrag in de toekomst bij te stellen en om te buigen in vier periodes goed basketball.

De derde periode wint Kikkers weer, al doet Amical niet veel onder, met een periode stand van 18-14 in het voordeel van de Kikkers, start de 4e periode. De  einduitslag van de wedstrijd is reeds bepaald, Amical komt moeilijk tot scoren en als de vrije worpen bij Amical dan ook niet raak gaan dan wordt het omturnen van de wedstrijd wel heel moeilijk. Amical probeert het tij te keren en probeert nog het even met een zone defence, maar krijgt meteen de rekening gepresenteerd, drie driepunters op rij van de Kikkers, daarmee komt de teller in de gehele wedstrijd op negen met betrekking tot het aantal drie punters voor de Kikkers.

De winst gaat mee naar Borne met 86-66