Jugglers Heren 1 – Kikkers Heren 1 96-86 (49-30)

Kikkers speelt goed, is echter 2 minuten de les kwijt

Zaterdag 28 november stonden de nummers twee van de competitie tegen over elkaar in de Deppenbroekhal in Enschede en dat belooft natuurlijk spektakel van de bovenste plank. Al twee weken hebben we ons ingesteld en getraind op een zone verdediging van Jugglers, dat met de wetenschap dat Jugglers bewust op een te klein veld speelt, betekent dat de gaatjes klein zullen zijn en driepunters vanaf de sideline niet mogelijk zij i.v.m. de te beperkte ruimte. En ja Jugglers speelde de zone-verdediging.

De eerste periode gaat gelijk, Kikkers laat zien dat haar mannetje staat tegen over de reuzen uit Enschede, en na een tussenstand van 23-20 begint de tweede periode. Jugglers speelt fysiek hard en probeert hiermee Kikkers uit haar wedstrijd te halen. De laatste twee minuten van de eerste helft gaat het mis voor de Kikkers, ze krijgen 12 punten om de oren waarbij wij de rust in gaan met een 49-30 achterstand. Een gelopen race zou je zeggen, wat ga je dan als coach je teamleden vertellen in de kleedkamer en welke tactische wijzigingen ga je doorvoeren om de wedstrijd te laten kantelen in jou voordeel. Bijna onmogelijk zou je zeggen.

Kikkers komt in ieder geval de kleedkamer uit met een opdracht en dan is het genieten als coach dat ze deze perfect uitvoeren en dat we ons binnen no time weer in de wedstrijd knokken. Kikkers laat zien dat er bij Jugglers op het mentale vlak haarscheurtjes zichtbaar worden, Jugglers uit dit door het vertonen van verbaal geweld. Het puntenverschil wordt door kikkers met nog drie minuten te spelen terug gebracht tot zes punten kortom het is weer een wedstrijd geworden. Zes punten en nog drie minuten op de klok, dan dien je risico’s nemen om deze kleine achterstand om te zetten in ons voordeel. Kortom alle schutters worden opgesteld en krijgen de opdracht driepunters te schieten. Dat kan goed uitpakken, maar ook net verkeerd. Jugglers wint uiteindelijk de wedstrijd met 10 punten verschil 96-86.

Wat kun je als speler en coach als positief punt nu meenemen naar de volgende wedstrijd, dat is dat we als team veerkracht hebben getoond. Ondanks de grote achterstand in de rust zijn wij als team in staat om ons terug te knokken in de wedstrijd en dat is een groot compliment naar ons zelf. Kikkers staat nu derde in de competitie, waarbij alles nog open staat.