Kikkers heren 1 doorbreekt de 100 puntengrens

Kikkers Heren 1 – Isala Heren 1 104-91

De gasten, Isala, uit Deventer waren maar met 7 spelers richting Borne gekomen. Wel een team met genoeg basketbal brains, dus onderschatten is geen optie. Plan van aanpak is om er een slijtage slag van te maken, consolideren in de eerste drie periodes en door puschen in de vierde.

Kikkers neemt het initiatief in de wedstrijd mede ingezet door zes drie-punters in de eerste periode vanaf haar zijde. Door een puntloze twee minuten van Kikkers komt Isala voorbij en begint met een twee punten voorsprong aan de 2e periode. Kikkers zet dit meteen recht en laat mede door haar aanvalsspel verschillende Laker-cuts en pin en skips zien waardoor de man op de driepunter vrijkomt. Kikkers komt aan het eind van de tweede periode echt op stoom en met een 9-0 run in de laatste drie minuten wordt de ruststand bereikt van 49-44.

Isala herpakt zich na de rust in no-time en komt het weer gelijk, J. Josepha van Isala is moeilijk af te stoppen, ondanks dat Wouter Maathuis hem door een strakke defence zes minuten van het scoren afhoud weet J. Joshua toch 32 punten te noteren in de wedstrijd en dat is teveel, daar zal Kikkers veel feller dienen te worden in de close-outs. Sterker nog, zo’n goede schutter wil je eigenlijk de bal niet laten ontvangen, dus je dient continu in de passing lijn te staan, one men full court man defence.

Heel langzaam zie je de vermoeidheid bij Isala erin sluipen, echter ze willen maar niet opgeven tot in de laatste 5 minuten van de wedstrijd. Kikkers scoort een geweldige rush 21 punten in deze 5 minuten door verschillende fastbreaks, een dunk van Pim Kotteman en wederom de scores vanaf de driepuntlijn (13x in de totale wedstrijd). Waarbij de eindstand van 104-91 wordt bereikt, een dikke terechte winst voor Kikkers is een feit. Het publiek dat massaal is uitgestroomd naar sporthal ’t Wooldrik is getrakteerd op attractief flitsend basketbal. Coach Marcel de Groote: ”Het is lang geleden dat we deze 100 punten grens hebben overtroffen. Belangrijk punt in elke wedstrijd is het produceren van elke eerste score in elke periode en daarmee laten zien dat je initiatief neemt, dat hebben wij vandaag ook laten zien”. Met drie teams op de gedeelde tweede plaats is de competitie in de afdeling Oost Senioren 1e Klasse B spannend te noemen, waarbij de top vier weinig voor elkaar onder doen.

Kikkers Isala