Wedstijdverslag Kikkers heren 1 – Jugglers heren 2 07-11-2015

Basketballers Kikkers Heren 1 zegevierden tegen Jugglers Heren 2

Doelstelling in deze wedstrijd is om vier periodes de focus te houden en elkaar positief te coachen zowel in het veld als daar buiten.

Kikkers Heren 1 nam vroeg in de wedstrijd het initiatief en ontnam door een strakke defense Jugglers de mogelijkheid tot scoren, Jugglers vond in de laatste 5 minuten van de 1e periode het netje niet. Dat is de verdienste van het gehele team, door de fanatieke defense forceert Kikkers meerdere turn-overs aan de kant van Jugglers. Met een voorsprong van tien punten start Kikkers aan de tweede periode, het lengte verschil tussen beiden teams is terug te vinden in de statistieken van de wedstrijd, Kikkers heeft 39 rebounds waarbij Jugglers er 30 noteert. Met 43-26 in het voordeel van de Kikkers wordt de rust bereikt. De overwinning staat genoteerd nu alleen de weg nog even invullen tot einde wedstrijd

De heren in de rust nog even scherper maken op het feit dat we toch nog teveel makkelijke scores weggeven, wij fanatieker dienen uit te stappen in de close-outs bij shot dreiging.
In de laatste twee periode overklast Kikkers Jugglers helemaal onder aanvoering van Laurynas Drigotas. Drigotas scoort 80% (8-uit-10) op de tweepunter en 86% (6-uit-7) op de driepunters, waarbij drie andere spelers ook dubbele cijfers laten zien, Bram Withag 14 punten toevoegt, Bas Van de Brink 14 punten en Laurens Scholten 11 punten. Maar laten we vooral de totale teamprestatie niet vergeten en onze doelstellingen , vier periodes je focus houden, denail the ball spelen en elkaar positief aanmoedigen dat is wat de spelers hebben laten zien, wat uiteindelijk leidt tot de ruime winst voor de Kikkers met een eindstand van 94-45.

Kikkers ontwikkelingslijn in zowel de aanval, defense maar ook in teamgeest gaat met de week omhoog, dat kan dit seizoen nog wel eens tot verrassingen leiden in de competitie.