Kikkers Heren 1 – Arriba 1                 72-95

Kikkers verliest topwedstrijd tegen de studenten van Arriba uit Enschede in 6 minuten door gebrek aan geduld en geloof.

De beide nummers drie van de competitie ontmoeten elkaar afgelopen zaterdag in sportcomplex ’t Wooldrik in Borne.

De eind uitslag is geflatteerd kijkende naar het spel dat Kikkers liet zien in de eerste twee periodes.

De eerste periode gaat gelijk op tussen beide rivalen in de competitie. Kikkers geeft weliswaar teveel ruimte weg in de Defense en Arriba is daarmee trefzeker vanaf de driepunter lijn. Toch pakt Kikkers in de laatste minuut van de eerste periode door een rush van zes punten de leiding in de wedstrijd.

De tweede periode kan het Heren 1 team uit Borne deze voorsprong zelf uitbouwen en loopt uit op Arriba met dertien punten.

Door een defense wisseling van Arriba komt Kikkers aan het eind van de eerste helft onder druk staan, waar zij niet direct antwoord op heeft. Aangezien je maar 1 time-out in een periode mag nemen zit er een time-out nemen er niet meer in, deze hebben we al eerder gebruikt. Door de druk van Arriba lijdt Kikkers onnodig balverlies en als in de aanval dan ook nog de verkeerde keuzes worden gemaakt, dan is de voorsprong van dertien punten snel weggegeven en gaat Kikkers de rust in met slechts1 punt voorsprong.

In derde periode krijgt Kikkers meteen een driepunter om de oren en dat lijkt de nekslag zijn in het moraal van de heren. In de eerste drie minuten loopt Arriba verder uit naar een voorsprong van twaalf punten. Arriba is zeer trefzeker vanaf de driepunterlijn er gaan in de gehele wedstrijd totaal elf in , Kikkers noteert hier tegenover vier driepunters.

Kikkers vergeet de aanvalsvormen die ze goed kunnen en de wedstrijd wordt weggegeven, dit vergt een diepte analyse van de wedstrijd en misschien wel iets verder dan dat.

De qoute van Michael Jordan past daar zeker bij: ”Practice like you’ve never won, Play like you’ve never lost”.

Kikkers gaat strijdend ten onder met 95-72, spelers en coach zijn duidelijk teleurgesteld en terecht, echter dit verlies moeten we snel vergeten, want de komende wedstrijd in Zwolle is volgende week zaterdag.