Kikkers pakt door consistent spel de winst tegen Zwolle

Be-Quick’28 Heren 1 tegen Kikkers Heren 1 66-88

Afreizend naar Zwolle komen we er met zijn allen achter dat deze wedstrijd tegen Be Quick een primeur voor ons is. Niemand had ooit van deze vereniging gehoord en dus tegen gespeeld. Ergens achteraf, verstopt in een wijk in Zwolle staat de hal van Be Quick.

Kikkers sterk verzwakt door aantal verhinderingen en blessures begint sterk in de wedstrijd met een driepunter, de wedstrijd gaat tot de 6e minuut gelijk op, daarna wordt Kikkers door het harde spel van de Zwollenaren uit haar ritme gehaald, anderzijds wordt er teveel ruimte weggegeven aan Jacco Baars (9) die vrolijk staat te schieten, hij scoort 20 punten van de totaal 25 van Be Quick in de eerste periode. Kikkers kijkt bij de start van de 2e periode tegen een achterstand aan van vier punten, en het is duidelijk dat de schutter van Be Quick afgestopt dient te worden. Be Quick kent te weinig variatie in haar spel en is daardoor goed te analyseren, tactiek van de Kikkers is om bij elke balinname onder de basket van Be Quick een double teaming op hem te zetten en dat werkt. Kikkers zet de defense er nog strakker op en Be Quick krijgt verschillende shot-blocks, 12 in de gehele wedstrijd, om de oren. Be Quick raakt geïrriteerd en scoort slechts 9 punten in de tweede periode, daarmee slaat Kikkers een gaatje van 7 punten voorsprong bij de rust.  

In de rust het team meegegeven dat Be Quick moeite heeft met het hoge tempo spel, dat komt mede door de gemiddelde leeftijd, 34 jaar, van de tegenstander kortom we dienen het tempo te continueren in de rest van de wedstrijd.

De laatste week stond de training vooral in het trainen van ons aanval spel en dat werpt duidelijk zijn vruchten af, door de aanvalslijnen New York, LA, en Milan komen we vaak vrij onder de basket en wordt er direct gescoord vanuit de diverse out of bounds situaties op onze aanval zijde.

Be Quick raakt verder gefrustreerd en uit haar woede af op de scheidrechters, een van de referees  kennen wij uit een vorige wedstrijd en wij hebben afgesproken niet te reageren op welke call dan ook, accepteren en doorgaan is het devies en dat gebeurd. Kikkers laat zich niet uit het veld slaan door het steeds hardere spel van Be Quick en speelt haar eigen spel. Het definitieve gat van 20 punten wordt geslagen in de 1e 7 minuten van de derde periode. Mede onder aanvoering van Bjorn Mulder die met een triple van 31 punten in de gehele wedstrijd zorgt het feestje naar Borne wordt meegenomen.  Drie andere spelers, Wouter, Bas en Pim behalen ook een double waarmee Kikkers laat zien dat het een breed team heeft, maar bovenal dat het als team speelt.  

De eindstand van 88-66 wordt bereikt en wij kunnen tevreden terugkijken op de afsluiting van het winterseizoen, 4e in de competitie, waarbij er nog volop kansen zijn voor de tweede helft van de competitie.