Kikkers Heren 1 – Twente Buzzards 74-42

Kikkers Heren 1 laat Twente Buzzards vleugellam in streekderby achter.

De tijden gaan ver terug dat de pot tegen Twente Buzzards (Hengelo) nog gezien werd als de basketbal derby van het Oosten. Met de kennis van de stand in de competitie is de einduitslag eigenlijk al bekend. Maar vergis je nooit in de routine en ervaring van de Buzzards is het devies die de spelers meekrijgen in de wedstrijd. Tijdens de laatste trainingen diverse nieuwe out of bounds systemen uitgevoerd en dit is een mooie pot om deze uit te proberen.

De eerste minuten gaat de wedstrijd gelijk op waarbij het al snel duidelijk is dat Buzzards slecht tot scoren komt tegen de luchtmacht uit Borne en in de laatste 2 minuten van de eerste periode wordt het eerste gaatje geslagen. 15-10

De tweede periode is een kopie van de eerste waarbij Kikkers nog niet niveau haalt dat in haar mogelijkheden ligt, ja de periode valt weliswaar naar onze zijde, maar het is nog niet overtuigend. Wij geven te makkelijk de scores weg door niet snel genoeg de close-outs te spelen. Met een periode stand 14-12 wordt de rust bereikt 29-22.

Snel de eerste twee periodes vergeten en met meer power en eclatant basketbal de wedstrijd een ommekeer geven en dat gebeurd in de resterende wedstrijd. Buzzards heeft amper tijd om adem te halen en de bal ligt al weer in het netje van de Kikkers. In 1 minuut brengt Kikkers een 10-0 rush op de wedstrijdklok, Buzzards is nu compleet van het veld geslagen. Kikkers zet met haar zone-press druk op elke inname bal van de Buzzards en weet daarmee diverse steels en intercepties te pakken waar direct uit gescoord wordt. De derde periode wordt afgesloten met een periodestand van 29-7, dat zijn scores waar je als coach tevreden over mag zijn, nog meer tevreden over de inpassing van nieuwe spelers die vorig jaar nog in Heren 2 en jongens U20 speelden, zij pakken hun kansen en weten ook hun stempel op de wedstrijd te zetten.

Twente Buzzards verandert in de 4e periode van defence en zet een zoneverdediging neer om Kikkers van de snelle scores af te houden. Het is natuurlijk al lang geen wedstrijd meer, Kikkers weet hier de vrije ruimtes ook te vinden, voornamelijk door het snelle passing game systeem waar het gebruik van maakt. Voornamelijk de post-players, Laurens Scholten en Pim Kotteman worden gezocht en gevonden door de Kikkers, deze scoren dan ook dubbele cijfers en beiden noteerden 14 punten in de wedstrijd. Met een eindscore van 74-42 kunnen we tevreden zijn en boekt de Kikkers de tweede overwinning in dit seizoen op de gasten uit Hengelo.