Landstede Heren ZAC 1- Kikkers Heren 1 44-66

9 Januari 20:00 in Zwolle. Het fluitsignaal klinkt van de start van de tweede helft van de competitie voor Heren 1 van de Kikkers, tegenstander is Landstede ZAC Heren 1.  Landstede ZAC een jong team dat de gehele competitie verrassende uitslagen laat zien, zeker geen partij die je mag onderschatten De warming up van de tegenstander ziet er veel belovend uit menige dunks worden er geproduceerd.  Maar onze heren duidelijk gemaakt dat het gaat om het teamspel, ons teamspel dat je in vier periodes neerzet en niet om individuele kwaliteiten, is het eerste niet aanwezig dan heb je weinig aan enkel en alleen individuele kwaliteiten.

In de eerste periode loopt Kikkers uit binnen zes minuten uit naar een 4-13 voorspong, de eerste uitvaller bij Landstede vraagt reeds na drie minuten een wissel aan vanwege een blessure, er zullen nog drie volgen in de rest van de wedstrijd, dit alles door hun eigen harde ongecontroleerde spel. Kikkers loopt in de eerste periode de tegenstander makkelijk van het veld af en deze periode eindigt in 10-21. In de tweede periode herpakt Landstede zich en Kikkers gaat mee in het ongecontroleerde spel van de tegenstander. De aanvalsvormen worden te weinig gelopen of teveel met eigen inzicht en niet volgens de afgesproken patronen, waardoor we te slordig spelen. Landstede weet hier van te profiteren en weet de tweede periode naar zich toe te trekken met periodestand van 16-15.

In de rust in de kleedkamer nog maar even de welbekende neuzen dezelfde kant opgezet. Vaak zie je in dit soort wedstrijden  dat toch dan je snel met het niveau van de tegenstander gaat meespelen en dat moeten we proberen te voorkomen in de resterende wedstrijd minuten.

In de derde periode slaat Kikkers met een 0-8 rush het definitieve gat en trekt daarmee de wedstrijd naar zich toe. Landstede is letterlijk en figuurlijk van het veld geslagen, beginnen fysiek te reageren naar de spelers van de Kikkers die hier uiterst professioneel mee om gaan en hun eigen wedstrijd aan het spelen is. De laatste periode staat in lijn met de derde een tegenstander die zich niet kan beheersen wat jammer is voor het spel van beide teams, compliment voor de beide referees die de wedstrijd goed aanvoelden en de leiden. Duidelijk is dat de consistentie binnen het team van Landstede het breekpunt is waar wij gebruik van kunnen maken om de wedstrijd naar ons toe te trekken, emotioneel te snel en te vaak op een piekfase. Een gegeven waar Kikkers vorig jaar ook nog wel eens last van had, maar dat hebben wij gelukkig achter ons gelaten.

Al met al zeker niet één van onze beste wedstrijden die wij hebben gespeeld, toch met 11 van de 12 spelers die punten noteerden in deze wedstrijd, kun je de conclusie trekken dat wij een breed team hebben met allen oog voor de score, maar bovenal ook voor de assist en daarmee het teamspel en de lijnen waar wij graag willen lopen. Eindstand Landstede ZAC 1 – Kikkers 1 44-66