Kikkers niet bij de les en wordt overspeeld door Uitsmijters

Krachtsverschil tussen Uitsmijters en Kikkers is duidelijk echter in de eerste wedstrijd tegen Uitsmijters wist Kikkers goed van zich af te bijten en bleef toen lang in het spoor van een mogelijke overwinning.

Zaterdagavond 13 februari 18:00 uur na een rust periode van 3 weken op naar Almelo, daar waar Uitsmijters dit jaar heerst in de Senioren 1e klasse B competitie. Kan de Kikkers vanavond nogmaals stunten tegen het oppermachtige Uitsmijters.

Al heel snel valt die droom in duigen, aan alle kanten wordt Kikkers afgetroefd door een veel agressiever en aanvallender Uitsmijters,  aan alle kanten worden we in de eerste periode afgetroefd en van het veld gerend. Uitsmijters is duidelijk een stuk feller in de defense waarbij het duidelijk op het randje speelt van hetgeen toelaatbaar is of niet. Indien de referees dit toelaten is het zaak mee te gaan en hetzelfde spel op het veld laten zien. Kikkers blijft te lang kijken naar een foul en als je als team maar 8 punten weet te scoren in de eerste periode dan kun je de einduitslag al voorspellen.

De tweede periode laat Kikkers veerkracht zien en weet deze uiteindelijk naar zich toe te trekken met een 16-17 winst. Dit geeft moed geeft voor de derde en vierde periode om zo de wedstrijd in ieder geval waardig te kunnen afsluiten. Echter de tweede helft is een kopie van de eerste twee periodes. In de derde periode speelt Uitsmijters wederom op haar  top en verliest Kikkers met dikke cijfers. De vierde is gelijk aan de tweede periode en weet Kikkers deze naar zich toe te trekken met 10-18 winst.

De gehele wedstrijd analyserend en ondanks het bekende krachtverschil is de stand een te groot verschil tussen beidde teams, dan kan je als coach het zoeken in het niet compleet zijn van het gehele team, de ziekte en blessure periode waar we volop in zitten, waardoor trainingen niet voltallig worden bezocht en hierdoor de voorbereiding op dit duel niet optimaal is geweest.

Het is naar mijn idee vooral een kwestie van het spelen met de overtuiging van eigen kennen, kunnen en het uitvoeren van opdrachten, waar het aan ontbrak.

Eindstand is 91-61