Kikkers Heren 1- Amical Heren 1

26 maart 2016, speelde de Heren 1 van de Kikkers de tweede wedstrijd van het seizoen tegen Amical Heren 1 uit Enschede. De winst van de eerste wedstrijd ging met ruime cijfers mee 66-86 naar Borne, en nu werd de return gespeeld. Kikkers dat een verdienstelijke 4e plaats heeft in de competitie tegen de nummer acht van dezelfde competitie.

Kikkers maar ook Amical kent een rommelige start waarbij Amical brutaal de voorsprong pakt met 4 punten, na een time-out van de coach van de Kikkers wordt dit recht gezet mede door een aantal snelle transitions vanuit de defence naar de aanval. Dat is het spel dat de Kikkers graag speelt. Voor het einde van de eerste periode is de stand daarmee recht gezet en staat de Kikkers met 13-11 voor.

In de eerste helft van de wedstrijd gaat de strijd vrijwel gelijk op en de ruststand van 39-39 wordt daarmee bereikt. De wedstrijd ligt qua stand nog compleet open, qua spel is er wel duidelijk een verschil te zien. Amical moet het vooral hebben van twee spelers waarvan nummer 10 J. ten Brug vier driepunters laat noteren, waarbij Kikkers laat zien dat het in de breedte van het team veel completere is en doet met ook vier driepunters in de wedstrijd van Bjorn Mulder niet onder. Daarnaast zie je dat Kikkers completer basketbal speelt, waarbij er meerdere lijnen en systemen, waaronder de Laker Cut, Dubble Cut, worden gelopen.

De derde periode is normaal Kikkers zwakste, echter geïnspireerd door een aantal woorden, focus, transition,  wordt er vol gas gegeven en weet de Kikkers door een strakke defence Amical minutenlang van het scoren te houden, het lijkt wel of de Heren van Amical moe zijn gestreden in de eerste twee periodes en overgaan tot het maken van persoonlijke fouten, veel fouten. Hiermee pakt de Kikkers een voorsprong van 15 punten die het niet meer uit handen zal geven. De laatste periode begint wederom voortvarend, mede opgezweept door het massale publiek dat is uitgestroomd naar sporthal ’t Wooldrik om deze wedstrijd te zien. Na 40 minuten wordt de eindstand 87-67 bereikt is de winst met twintig punten verschil volledig terecht voor de Kikkers en is deze stand vrijwel een kopie van de eerste wedstrijd.

Focus