Isala Heren 1 – Kikkers Heren 1 51-89

Kikkers wint onder
aanvoering van Bjorn Mulder
enerverende wedstrijd.

Zaterdagavond acht uur de tegenstander is Isala uit Deventer, de wedstrijd begint later door het ontbreken van de tweede scheidsrechter, uiteindelijk is een lid van de vereniging Isala bereid om de wedstrijd mee te fluiten. Laat die beslissing nu een positieve zijn geweest voor de uitslag van de wedstrijd.

De wedstrijd begint zwak aan beide kanten. Kijkende naar het tempo ligt deze aan Kikkers zijde te laag om indruk en verschil te maken, de eerste periode wordt dan ook afgesloten met een achterstand van twee punten 17-15.

De tweede periode begint als de eerste en diverse arbitrale beslissingen zijn blauw gekleurd en Kikkers loopt achter de feiten aan en uit dit in verkeerd gedrag. De scheidsrechter is duidelijk zoekende naar de technische fout en weet hem dan ook te vinden, in de tweede minuut van de tweede periode. Kortom tijd om een time-out te nemen, de neuzen dezelfde kant op te zetten, de scheidsrechter te vergeten en gas erop. Speel het transition spel dat we graag willen spelen met diagonaal cuts over het midden. Dat wat gevraagd wordt, gebeurd, Kikkers speelt met de 7e versnelling erop, het afstandsschot valt, inmiddels zijn er al 5 driepunters in het netje gevallen en loopt Kikkers in de tweede periode uit met een periode stand van 13-34. De scheidsrechter heeft Kikkers onbewust wakker geschud en hierdoor Kikkers de omslag in de wedstrijd. Kikkers gaat de rust in met een voorsprong van 30-49 en Isala heeft haar hoofd reeds in de schoot geworpen, er wordt geen warming up meer gedraaid voor de tweede helft door Isala.

Kortom Kikkers dient de wedstrijd meteen in de derde periode naar zich toe trekken, echter het initiatief ligt wederom aan Isala’s kant, dat gezien de conditie van het team nooit lang kan gaan duren. Na drie minuten weet Kikkers Isala vijf minuten van het scoren af te houden en weet hierdoor de regie over de wedstrijd weer in handen te nemen. Isala heeft geen duidelijke lijn in haar aanval, de guards rommelen maar wat met een inside move lukt dit niet spelen, ze uit voor het afstandsschot. Als coach kan je genieten dat spelvormen die wij wekelijks trainen terug komen in de wedstrijd, dat spelers coachable zijn, dat zij een tweede kans aanpakken om te excelleren waar ze goed in zijn Als je ziet je dat de instroom van spelers vanuit lagere teams die wij dit jaar hebben ingezet zich langzamerhand gaan thuis voelen, waaronder Ermias ’t Hooft die een aantal prachtige assists geeft op zijn medespelers.

De definitieve klap wordt in de 4e periode uitgedeeld, misschien wel symbolisch door een ontzettend hard maar goed blokshot dat wordt uitgedeeld. Daarbij het goede defense spel waarbij het gehele team hard werkt komt Isala wederom 5 minuten niet tot scoren. Dit alles onder aanvoering van Bjorn Mulder die de wedstrijd van zijn leven speelt en 36 punten scoort vanachter de driepuntslijn. In totaal noteert Bjorn 49 punten in de gehele wedstrijd. Topscores Bjorn Mulder (49), Bram Withag (13) en Daniel Foley (11).