Kikkers Heren 1 – Be Quick Heren 1

’t Wooldrik was afgelopen zaterdag het strijdtoneel van de afsluitende wedstrijd van de competitie tegen Be Quick uit Zwolle de nummer vijf van de competitie.  Be Quick een geduchte tegenstander komt net als Kikkers niet compleet naar de wedstrijd. Vanaf minuut 1 is de opdracht erop en erover. Met een felle defence zonepress in de vijfde minuut scoort Kikkers in zestig seconden dertien punten en slaat daarmee een gat van 19-8 op het scorebord.  Vanaf dezelfde vijfde minuut van Kikkers scoort Be Quick slechts nog twee keer vanaf de free trow line, waarmee de periodestand eindigt in 25-10 voorsprong. Magic Wouter Maathuis speelt de beste wedstrijd van het seizoen zowel aanvallend als in de defence en noteert uiteindelijk 20 punten.

In de tweede periode komt Be Quick even terug in de wedstrijd, al is dit voor korte duur. Kikkers gaat verder waarmee het in de eerste periode succesvol was en geeft net zoveel gas,  Be Quick is inmiddels de weg helemaal kwijt en de rust wordt bereikt met een stand van 51-27 game closed.

De wedstrijd wordt inmiddels harder aan beide kanten hetgeen zich uit in veel fouten en daaruit voort vloeiende vrije worpen, de derde en vierde periode wordt door Kikkers professioneel uitgespeeld waarbij de voorsprong niet uit handen wordt gegeven.

Het trouwe Kikker publiek is wederom getrakteerd op een attractieve pot basketbal, waarbij instroming van jonge spelers een belangrijk doelstelling was.  De eindstand van 95-73 bereikt waarbij er maar liefst vier spelers dubbele punten noteerden. Bjorn Mulder (22), Wouter Maathuis (20), Sasoon Aleksani (19) en Bas van de Brink (16). De competitie zit erop een verdienstelijke 4e plaats en daarmee onze doelstelling is gehaald. Op naar het spelen van een aantal toernooien en 7 mei.