Kikkers toont veerkracht en komt net tekort 80-87

Zaterdag 9 april Sporthal ’t Wooldrik is het strijdtoneel van de wedstrijd Kikkers tegen de Jugglers uit Enschede.  De teams staan op de 3e en 4e plaats in de competitie kortom een uitnodiging voor een spannende pot basketbal en dat geschiedde. Alhoewel er dat er niet op leek in de eerste periode. Kikkers, met op dit moment een smalle basis, werd door Jugglers alle hoeken van het veld laten zien. Afstandsshot, inside scores van de centers werkelijk alles haalde Jugglers uit de kast. Kikkers startte duidelijk te voorzichtig, met de rem erop en kwam daardoor niet door de zone verdediging van de tegenstander. De periode werd afgesloten met een 19-29 achterstand. Het omzetten van de achterstand moest gezocht worden in het tempo van het spel, met drie dribbels voorbij de eerste twee man en vandaar uit de fast breaks lopen en dat gebeurde dan ook in de tweede periode na hard vooral om de centers van de Jugglers uit de wedstrijd te spelen, kwam Kikkers nabij en eraan voorbij. Snelle transitions ingeleid door de spelers van de Kikkers leidden er toe dat er een stand bij de rust wordt bereikt met een 49-47 voorsprong. De toeschouwers ruiken  een mogelijke overwinning voor de thuisploeg.

De derde periode start en In de eerste minuten gaat het gelijk op, in de 7e minuut wordt Bas van de Brink naar de kant gehaald mede omdat hij met 4 persoonlijk fouten op scherp staat, de 5e fout is uitsluiting en coach Marcel de Groote wil geen risico nemen. Jugglers komt langzaam aan wel voorbij en start de 4e periode met 5 punten voorspong. Kortom we dienen weer sterk te beginnen met Bas van de Brink weer op het veld starten we de 4e periode, echter van korte duur reeds in de 1e minuut dient Kikkers de wedstrijd uit te spelen zonder Bas. Wederom toont de Kikkers veerkracht, de wedstrijd is inmiddels verhard, de inzet is immers de overname van de 3e plaats in de competitie. Kikkers komt al snel in de 1e minuut op gelijke hoogte en zal dit volhouden tot aan de 6e minuut tussenstand is dan 80-80, de spanning is inmiddels gestegen op zijn hoogtepunt.

Echter de spelers van de Kikkers zijn leeg qua energie, die ze hebben gegeven in de gehele wedstrijd.

Jugglers speelt met een kleine voorsprong de wedstrijd uit, neemt de tijd en Kikkers speelt in de laatste 3 minuten “stop de klok”, hetgeen goed gaat. Jugglers mist van de acht vrije worpen er vijf, alleen met een driepunter van Daniel Foley komt Kikkers nog dichterbij, maar niet voldoende om de winst in Borne te behouden. De wedstrijd wordt verloren, echter Kikkers Heren 1 kan met opgeheven hoofd en  tevreden gevoel het publiek bedanken voor hun aanwezigheid en aanmoedigingen.

Topscores Bjorn Mulder (21), Bram Withag (18), Bas van de Brink en Daniel Foley (beiden 11)