Isala Heren 1 – Kikkers Heren 1 58-56

You Can’t winn every game, but you can learn from every game

 

Isala Heren 1 – Kikkers Heren 1 58-56

Zaterdagavond 18:00 uur de uitwedstrijd tegen het Deventerse Isala staat op het programma voor de Heren van Kikker. Sportieve en sociale verplichtingen kruizen elkaar nog wel eens en dan moet je keuzes maken. Vandaar dat de Kikkers met 7 man aan de wedstrijd begint, geen ideale situatie en dat vergt een andere wedstrijd tactiek. De Wedstrijd dient in ons tempo gespeeld te worden met een run en gun wedstrijd is Kikkers ten dode opgeschreven. Kikkers start in een zone om deze niet meer los te laten. De eerste periode is voor Isala mede omdat de Kikkers duidelijk moeite hebben met het glas en de ring van de borden. Deze zijn dermate hard dat elke bal ervan af springt. Bij aanvang van de tweede staat het 13-7 voor Isala en vanaf dat moment ziet en ruikt Kikkers haar kans om voorbij Isala de rust in te gaan. Er ligt veel ruimte op de aanvalshelft van Isala en de ene naar de andere break krijgt ze van de Kikkers om de oren onder aanleiding van Pim Kotteman (21 punten in de gehele wedstrijd) Kikkers gaat de rust in met een 22-23 voorsprong mede omdat de tweede periode wordt gewonnen met 9-16.

Kikkers heeft geleerd van de vorige wedstrijd en pakt het initiatief en komt brutaal op voorsprong. Vanaf dat moment is het stuivertje wisselen tussen beidde teams en wordt de periode beëindigd met een achterstand van 1 punt. En weer laat Kikkers zien dat het veerkracht heeft en neemt in vierde periode de voorsprong met 5 punten. Isala komt weer terug tot 1 punt waarop Kikkers weer uit loopt met 5 punten. Kikkers heeft weinig moeite met de zone press van Isala  Met 5 punten voorsprong beginnen laatste twee minuten. Het kan alle kanten opgaan, echter door een paar kleine cruciale fouten komt Isala toch tot een aantal scores. Met nog 7 seconden te gaan staat het gelijk. Time-out Kikkers, Bal inname van Isala en na 6 seconden scoort Isala. Wederom een Time-out van de Kikkers. Out of Bounce situatie uitgelegd, echter de tijd is te kort om een fatsoenlijk shot te lanceren en de wedstrijd wordt verloren met 2 punten. Dat is zuur, maar we kunnen meenemen naar Borne dat hier een team stond die elkaar coachte, oppepte en voor elke bal vocht.