Kikkers Heren 1 – Amical Heren 1 60-69

Kikkers Heren 1 – Amical Heren 1 60-69

Kikkers is te lief voor Amical

Kikkers is in de eerste periode niet bij de les, door slordige opbouw en een onnodige missers van haar zijde staat ze na de eerste periode tegen een achterstand te kijken van 5-18. Amical is in het nieuwe seizoen duidelijk versterkt door een aantal nieuwe spelers, waar Kikkers zich op verkijkt.

De tweede periode is iets beter aan Kikker zijde en gaan de twee teams gelijk op en weet Kikkers de achterstand te verkleinen. Als je dat gevoel mee kunt nemen de kleedkamer in bij rust geeft dat moed voor de laatste twee periodes.

Echter het tegenovergestelde is de werkelijkheid, Kikkers valt terug en mede door vier turn-overs in de eerste fase van de derde periode waarbij balverlies wordt geleden staan ze wederom op een ruime achterstand. De pass lijnen wordt niet verdedigd waardoor elke Kikker aanval gestart wordt vanuit een scoringspoging van Amical en je hierdoor te weinig scoringskansen vanuit de fast-break haalt. Zeker een item om op te gaan trainen. Gaande de 3e en 4e periode vecht Kikkers zich terug in de wedstrijd, de laatste 5 minuten wordt de zone-press ingezet om meer druk op de man met bal te zetten. Dit heeft een positief resultaat en komt Kikkers tot vier punten terug. De laatste troef is om over Amical heen te gaan is het benutten van de driepunters, helaas vallen deze niet allemaal, waardoor de eindzege mee naar Enschede gaat.