Amical H1 – Kikkers H1 68-67

Kikkers verliest met 1 punt verschil, vanaf de vrije worp lijn.

Amical H1 – Kikkers H1 68-67

De return wedstrijd tegen Amical stond vrijdag op het programma, Kikkers is uit op revanche nadat zij haar eerste wedstrijd verloor met negen punten. De eerste twee punten zijn voor Amical maar daarna blijft het lang stil in Enschede. Onder aanvoering Bjorn Mulder van de Kikkers die een boxing one defence speelde op Jur ten Brug van Amical. De driepunts schutter is loeigevaarlijk van achter de drie punterlijn en werd de eerste periode compleet vleugellam gespeeld door de defence van de Kikkers. De zone defence achter de boxing one stond als een huis en de ene na de andere steel was er voor de Kikkers waar zij direct uit kon scoren. Amical vluchtte na drie minuten al in een time-out, precies de opzet die coach Marcel de Groote voor ogen had. De eerste periode werd gewonnen met ruim gewonnen met 10-24.

De tweede periode staat in schril contrast met de eerste en zijn de rollen omgedraaid. Het is nu Amical die agressiever speelt op de bal en hierdoor balwinst pakt. Kikkers is na het succes van de eerste periode te snel in de smooth stand gegaan en dat wordt nu afgestraft. Kikkers gaat de rust in met een zes punten achterstand.

Beide teams komen onrustig uit de kleedkamer er worden veel persoonlijke fouten gemaakt die resulteerden in vrije worpen, als die er niet in gaan, 14 missers van de 26, dan loop je snel achter de feiten aan. Het  missen van vrije worpen is gebrek aan focus en persoonlijke overtuiging.

De vierde periode wordt ingegaan met een 47-39 achterstand. Kikkers wordt weer wakker en heeft weer vleugels, het gat van acht punten wordt in drie minuten gedicht. Het flamboyante spel vol vuur van de eerste periode is weer terug. Kikkers wisselt naar een zone-presse waardoor Björn Mulder 12 punten noteert in deze periode. In de laatste vier minuten is het stuivertje wisselen tussen beide teams. In de negende minuut staat Kikkers voor met 64-67. Jur ten Brug legt aan voor een driepunter en scoort. Kikkers heeft hem de gehele wedstrijd van drie punters scoren af kunnen houden tot de laatste minuut. Het is inmiddels gelijk met 67-67, time out Kikkers. Spel taktiek afgesproken, waarbij de uitvoering een slechte is, twee turn-overs van de Kikkers en meteen daarop een persoonlijk fout. Amical legt aan voor twee vrije worpen, de eerste gaat mis, de tweede raak. Met twee seconden op de klok wederom een time-out voor de Kikkers. Out of bounds situatie wordt uitgelegd met twee opties, waarbij voor de eerste wordt gekozen. Pim Kotteman legt aan voor een medium lay-up en deze gaat helaas mis. Einde wedstrijd 68-67 voor Amical. Kikkers verliest vooral van zichzelf door twee periodes niet thuis te zijn.

Björn Mulder               24 punten
Pim Kotteman            17 punten