Kikkers begint sterk, komt tekort in de tweede helft.

Kikkers begint sterk, komt tekort in de tweede helft.

Sportarena ’t Wooldrik is zaterdagavond het strijdtoneel van de basketbalwedstrijd het Bornse Kikkers tegen de Jugglers. Vanaf het fluitsignaal start Kikkers sterk en komt op voorsprong onder aanvoering van Laurens Scholten.  Jugglers heeft het duidelijk moeilijk tegen de zone verdediging van de Kikkers.  Snelle schoten gaan mis waardoor de luchtmacht van de Kikkers de defense  rebounds makkelijk op pakt. In de gehele eerste periode staat Kikkers op een kleine voorsprong van vijf punten.

De tweede periode ligt het initiatief bij Jugglers die Kikkers een aantal keer kan pareren met twee score runs van zes punten.  De scores van de Kikkers worden gezocht naar meerdere passes en het vrije man wordt gezocht en gevonden. Hiermee wordt de rust bereikt met een kleine achterstand van drie punten 32-35. Tevreden gaan de mannen van de Kikkers de rust in alles loopt nog op koers voor een spannende eindstrijd.

Over de laatste twee periodes kunnen we kort zijn, de energie was er blijkbaar uit bij de mannen van de Kikkers. Het afstandsschot van Jugglers is inmiddels gaan draaien mede door Sven Binnenmars, bij Kikkers valt ineens geen enkele bal meer en gaan er tien vrije worpen mis in deze periode. Kijkende naar de totaal statistieken die zegt dat één speler Pim Kotteman met twaalf punten in de dubbele cijfers staat, dan zegt dit genoeg. Wil je wedstrijden winnen dan dienen er minimaal drie tot vier spelers met dubbele cijfers te eindigen.

Conclusie van deze wedstrijd is dat we meer en harder dienen te trainen, als we mee willen doen om de eerste vier plaatsen in de competitie, een plaats waar we vorig jaar nog eindigde. Zeker een haalbare plaats voor de ploeg uit Borne, echter dient het team de gestelde prioriteiten en focus wel te veranderen.

De wedstrijd werd verloren met een 47-80 eindstand.