Kikkers defeats Buzzards from the three pointline

Twente Buzzards H2 – Kikkers Heren 1         65 – 82

Kikkers defeats Buzzards from the three pointline

Twente Buzzards Hengelo uit maakt altijd iets meer los bij de Kikkers, en met daarbij meegenomen dat Kikkers zich onlangs heeft versterkt met twee nieuwe spelers, waarvan Aran Keenswijk afgelopen zaterdag zijn eerste debuut maakte voor de Kikkers. Dat moet toch de juiste ingrediënten zijn voor een overwinning. Devies is druk geven op de dribbelaar en vanuit de geforceerde pass, de centers te overspelen om vanuit hier de fast break te lopen.

Deze opdracht werd tot in detail uitgevoerd waardoor Kikkers in vier minuten op een 13-1 voorsprong komt. Buzzards komt toch terug in de wedstrijd, verdedigend door de zone defense en aanvallend mede omdat de switch in de pick and roll niet goed werd gespeeld en Kikkers hierdoor teveel scores weggaf. Wat te doen tegen de zone van Buzzards, zone-press en als we toch in een set-play komen te staan, de verdediging lek schieten. Na een 1e periode stand van 17-24 is het tijd om nog meer druk te zetten op de dribbelaars door de zone-press, dat positief uitpakt. Buzzards heeft inmiddels 7 drie punters om de oren, waardoor ze in de derde periode omschakelen naar een man to man defense.  Ruststand is 29-45 in het voordeel van de Kikkers.

In de derde periode vergeet Kikkers te gaan voor de beste opties waardoor er te snel naar een geforceerde score wordt gezocht en waardoor de rebounders niet klaar staan om de aanvalsrebound te pakken. Aan de andere kant vallen de ballen van de Buzzards wonderbaarlijk allemaal, en bij eindstand  53-54  na de derde periode waarbij het publiek van de Buzzards denken een feestje te kunnen bouwen wordt Kikkers weer wakker en beseft dat er echt iets moet gebeuren. Wij willen niet alleen winnen, wij willen winnen met dikke cijfers. Met een run van 17-2 in vier minuten is het gat geslagen, Aran Keenswijk heeft de weg inmiddels gevonden naar de basket en weet in de laatste periode elf punten te noteren, daarnaast hebben drie spelers de driepunt lijn gevonden en als afsluitend center Wessel Wubs als 4e speler ook de laatste driepunter, van de in totaal 12 in de gehele wedstrijd, scoort, Eindstand 65-82. Kikkers kan met een voldaan gevoel het weekend in en uitkijken naar volgende week waar Kikkers Isala thuis ontvangt om 19:00 uur in Sporthal ’t Wooldrik. Komt allen voor een mooie pot en gezellige avond basketbal.