The Frogs see the sun on the Horizon

The Frogs see the sun on the Horizon

Kikkers Heren 1 – Isala Heren 1  76-55

Zaterdagavond 19:00 uur het is Gameday voor Kikkers Heren 1, het Deventerse Isala staat zich al vroeg warm te draaien. Voor Kikkers is het van belang de punten te pakken om hiermee van de gewraakte één na laatste plaats af te komen. Isala waant zich volgens eigen zeggen veilig ten aanzien degradatie, waarschijnlijk niet wetende dat de twee laatsten in de competitie zullen degraderen. We zullen ze voor de wedstrijd maar niet wijzer maken.

Ruim voor de wedstrijd is er een scheidsrechterbeoordelaar van de bond gespot in de hal, daarmee wetende dat de scheidsrechters scherp zullen gaan fluiten, met die wetenschap kun je als team je voordeel meedoen.

De tribune van sporthal ‘t Wooldrik loopt compleet vol, kortom the Game can Start. The message van vanavond is vier periodes, elke periode, veertig minuten, elke minuut, elke seconde te strijden voor elke bal. We dienen deze pot niet alleen te winnen, maar dik te winnen en wel met meer dan dertien punten. Kikkers komt goed uit de startblokken het initiatief ligt duidelijk aan haar kant. Isala een team op leeftijd probeert duidelijke te temporiseren, vandaar dat coach Marcel de Groote in de 5e minuut een time-out neemt om de zone-press in te zetten. Met o.a. de vlugge handjes van Mike Fruneaux die vanavond zijn debuut speelt bij de Kikkers, de tweede nieuwe speler van de Kikkers. Mike is een snelle speler met goed basketbal in- en overzicht en groot passend vermogen.  En dat geeft Kikkers vleugels in een moment van 5 minuten treft Kikkers zestien punten tegen twee van Isala. Periodestand 23-6. Als dat geen mokerslag is voor Isala?? In de tweede periode laat Kikkers de teugels te ver vieren, Isala maakt veel harden fouten en Kikkers doet te veel mee. Isala komt hierdoor 6x aan de vrijeworp lijn en haalt hiermee zeven punten op, Kikkers geeft hier teveel weg.

De analyse in de rust door de spelersgroep zelf uitgesproken, betere shotkeuzes maken en de defence moet er strakker op. De derde periode gaat gelijk op, mede doordat Kikkers wel aanvalt maar dat de ballen simpel weg niet raak vallen. Vaak kijken we naar de aanval en dan in het bijzonder de mensen die scoren worden belicht. De defense is feitelijk net zo belangrijk als de aanval, zonder balbezit kun je niet scoren. De bal dient verovert te worden voordat de tegenstander gaat scoren, bij screens switcen en bij een Breakthrough een goede help defence, Wessel Wubs en Tim de Wals werken hard en vullen elkaar hierin goed aan. En wanneer Wessel door een assist van Mike flying high through the skye dan ook nog scoort, dan is de apotheose compleet in sporthal ’t Wooldrik.

Bij het begin van de vierde periode staat Kikkers met elf punten voor op Isala, echter dat is niet genoeg de wedstrijd moet gewonnen worden met minimaal 13 punten verschil. Bij Isala gaan er drie spelers vanaf met vijf persoonlijke fouten. Maar Kikkers weet hierdoor in de vierde periode niet uit te lopen. 50 seconden voor tijd is het verschil 13,Time-Out Kikkers, iedereen, publiek en spelers, vragen zich af: ”Waarom nu nog” en de boodschap is duidelijk we dienen te SCOREN. In 50 seconden weet Kikkers door een steal en score van Pim Kotteman, een driepunter van Daniel Foley en een driepunter van Bjorn Mulder het scoreverschil te vergroten tot 21 punten. Missie geslaagd, Game has Won with Big Fat Numbers.