Kikkers wint gevecht om 5e plaats

Kikkers wint gevecht om 5e plaats.

Afgelopen zaterdag was sporthal ’t Wooldrik het strijdtoneel van de basketbal wedstrijd Kikkers H1 – BeQuick uit Zwolle. De inzet is 5e danwel 7e in de competitie te eindigen. De eerste twee wedstrijden werden door Kikkers mede door een te kleine bezetting verloren in Zwolle. Zaterdag had Kikkers maar 1 doel en dat was de winst pakken.

16:30 uur de voorbereiding en bespreking van de wedstrijd begint. In de laatste wedstrijd tegen Jugglers kwamen we sterk terug mede door de zone defense. Kikkers gaat vandaag een nieuwe zone defense spelen, Moamba 1-1-2-1 Defense. Dit alles om zoveel mogelijk druk op de kop van de bucket te zetten, de mogelijke post te overspelen en niet te vergeten de driepunt schutter Jacco Baars van BeQuick uit schakelen.
In de pre-talk met de referees is duidelijk dat ze veel gaan fluiten voor fouten, dat proef je als coach.

17:15 de game starts en beide teams beginnen zenuwachtig aan de wedstrijd, Kikkers neemt weliswaar het initiatief maar na vijf minuten staat het nog maar 4-4. BeQuick heeft moeite met de zone defense en lijdt zes turn-overs vanuit pass fouten. De kleine run van Kikkers wordt ingezet halverwege de eerste periode na een driepunter van Mike Fruneaux, hierna loopt Kikkers uit naar een voorsprong van 16-9.
De tweede periode blijft Kikkers het initiatief nemen echter met een voorsprong van 10 punten kan er natuurlijk nog van alles gebeuren. Tijd om in de rust voor een andere strategie te kiezen, zone press en in luttele minuten in het staat Kikkers met 17 punten voor in het begin van de derde periode. Al snel neemt Theo Stel, coach van BeQuick, een time-out, Kikkers besluit om 4 aanvallen geen zone press te spelen, echter vergeet deze later weer in te zetten in de resterende wedstrijd. Tot de 8e minuut weet Kikkers de voorsprong van 17 te behouden, echter dan komt de run van BeQuick en in no time is de achterstand op de Kikkers verkleint naar 10 punten.
In de laatste periode komt de eindoverwinning echter niet meer in gevaar, Pim Kottteman die de wedstrijd van het seizoen speelt krijgt het nog even op de heupen en pakt drie scores en zes punten in 1 minuut. Kikkers geeft wel teveel weg in de laatste minuten mede door de vele persoonlijke fouten die worden gemaakt mag BeQuick in de laatste twee minuten vier keer naar de vrije worp lijn. Gelukkig gaan er maar twee raak van de in totaal acht vrije worpen. Kikkers wint met 10 punten en sluit de competitie af met slechts een 5e plaats, een plek waar wij met dit team niet behoren te staan.