Kikkers V20-1 -Twente Buzzards V20-1

Four double players in game against Twente Buzzards –The show goes on…from Lupe Fiasco
Kikkers V20-1 -Twente Buzzards V20-1
Op papier een streekderby, waarbij er in het verleden knetterhard werd gestreden om de eer. Zaterdag 30 september was ’t Wooldrik het strijdtoneel van beide teams uitkomende in de enige meiden U20 competitie.
Kikkers komt net zoals de wedstrijden ervoor snel uit de startblokken, echter er is één verschil, de ballen vallen niet, in de eerste minuten van de wedstrijd. Kikkers start nog wel met een ½ court defense om te zien wat de meiden van Buzzards van plan zijn maar al snel is het niveauverschil te zien. Met de zone-press erop komt de tegenstander nauwelijks op eigen helft, Kikkers blijft gestaag door scoren. Frrrttt 7e minuut Time-out Buzzards, het is inmiddels 15-1 voor de Kikkers, de coach van Buzzards wil het tij laten keren. Het verschil tussen Kikkers en de tegenstanders tot nu toe is dat het gehele Kikker team in staat is om te scoren. Na de time-out denkt Maud: ”It is my Time”, in drie minuten 6 punten en daarna in de eerste twee minuten van de tweede periode gaat ze door nog 4 punten te noteren. Periodestand was overigens 25-1. De zone-press laat af en toe toch wat steekjes vallen, ach ja wat maak jij je druk, je staat dik voor. Maar zie deze wedstrijd als een training voor de wedstrijden waar het er omgaat, dan moet je nu alle puntjes op de i zetten om toekomstig ook die wedstrijden te winnen. Maud, It’s my time, wordt gewisseld voor Pitbull Anne en deze laat in een run 9 punten achterelkaar zien. Twente Buzzards krijgt wat meer ruimte omdat Kikkers terugvalt in een ½ court defense en opdracht is om 1 pass weg denial te passing line te spelen. Twee passes weg help-defense. Echter de denial komt er niet goed uit. Buzzards kan te makkelijk passen, kortom een aandachtspuntje voor de komende trainingen. Kikkers laat aanvallend consistent basketballspel zien en laat ook zien dat tips en aanwijzingen tijdens de time-outs worden uitgevoerd. In de derde periode besluit het team weer de zone-press erop te zetten. Buzzards slechts tot twee punten in deze periode. De wedstrijd is al lang geen derby-play meer, de vierde periode geeft Kikkers Buzzards weer meer ruimte om te kunnen basketballen en is zelf zoekende naar de drie-punter. Ja je moet in zo’n wedstrijd dan ook alles trainen en dus ook driepunters. Door de ruimte die wordt weggegeven weet Buzzards te scoren met een eindstand van 86-22 mag je tevreden zijn. Jammer dat er maar 1 V20 competitie is in Oost, wat tegenstand is wel leuk om basketbal technisch beter te worden.
Wat belangrijk en goed is om te zien dat wij niet afhankelijk zijn van één of twee spelers, maar liefst vier spelers laten een double noteren. Met de wetenschap dat er de andere spelers dit ook kunnen en een mooi voorbeeld daarvan, zijn de acht punten van Maaike Heijn.
Daniek de Koning (22) Pitbull
Minke de Koning (17)
Maud van Tilborg (14) It’s my time
Anne de Groote (13) Pitbull