Game six against Orca’s VU20-1 op Urk(Urch)

Game six against Orca’s VU20-1 op Urk(Urch), cuiusdam insulae medietatem in Almere, que Urch vocatur
14-95
Orca’s van vroeger uit een bekende club op eredivisie niveau, een basketball bolwerk met veel leden waar elke wedstrijd waar op de scherpst van de snede werd gestreden, daar waar alles geoorloofd was, echt alles. Wat is er van die club overgebleven?
Dat gingen de meiden van Kikkers U20 zaterdag 4 november ervaren. Play Hard, Pay Smart play Together dat was de boodschap voor de wedstrijd tegen Orca’s. Ons Kikkerhart even zo hard laten kloppen als een Tijgerhart en vechten voor elke bal, maar wel met oprechtheid, fairness en altijd blijven lachen wat er ook gebeurd.
En dat lachen vergaat je natuurlijk als coach al snel als Tess Grobben in de eerste minuut door haar enkel gaat in de 1e strugle van de wedstrijd. De wedstrijd begint daardoor rommelig maar door een afstandschot van Minke die de openingscore heeft, komt Kikkers op gang.
De referee’s laten veel toe, teveel mijnsinziens in de eerste periode wordt 1 persoonlijk fout gefloten. Meer dan het fysieke spel heeft Orca’s niet in te brengen en komt na de omzetting naar een zone-press van de Kikkers niet in de buurt van haar eigen basket. Orca’s raakt hierdoor gefrustreerd en begint het fysieke spel nog harder te spelen daar waar ze om bekend staan. Periode stand is 15-0, niet dik voor maar wel het eerste gaatje.

In de tweede periode weet Kikkers de golden pocket te vinden onder aanvoering van Meike Zegger en Daniek de Koning, echter de referee’s zien dit ook en gaan zich met de wedstrijd bemoeien. Met als doel het tij bij de Kikkers te laten keren, maar de meiden hebben de quote, Play Hard, Play Smart, Play Together goed onthouden. Kikkers haalt naast de 29 punten in deze periode maar ook 13 p’s, Orca’s 2 punten en 4 persoonlijke fouten. Het onderlinge verschil in P’s is niet de juiste verhouding en weerspiegeling van de wedstrijd. De meiden vragen zich af waarom de coach blijft lachen, tjah als de ruststand 45-2 is en de arbitrage er alles aan doet om het puntentotaal van de Orca’s hoger te doen laten uitvallen, hetgeen niet lukt dan kun je alleen maar lachen.

Kikkers gaat in de derde periode door waar het de tweede is gestopt en wordt veel gescoord. De frustratie bij de Orca’s wordt steeds groter en P’s van Orca’s worden ook steeds harder. Zo hard dat de referee’s nu echt wel moeten gaan fluiten. By the way… wel even leuk om te vertellen dat de coach van de Kikkers zich kan inhouden (ja, u leest het goed) ondanks dit tafereel en dat de enige supporter, Erik de Koning, die Kikkers heeft meegenomen op de tribune van de bank komt omdat hij niet kan geloven wat er zich hier in Urch (Urk) afspeeld, Erik staat hoofd schuddend aan de kant.
Maar laten we het hebben over het basketbal, Emmee Nijman laat zich inmiddels ook zien. Coach M vraagt om een outside shot, Emmee takes over the trigger and scores, heerlijk om te zien.
De 4e periode, tijd om onze pitbulls (Daniek en Anne G) gezamenlijk in het veld aan het werk te zien. Dus Coach M zegt: ”Pitbulls kom maar..wisselen, en beiden staan aan de kant te juichen, YES”
Pitbull Daniek dribbelt als een slangenmens langs elke Orca , alle p’s en alles en iedereen heen en scoort.
In de laatste minuten van de 4e periode gaat aanvallend even het gas eraf, om zo geen meer blessures mee te nemen naar Borne.
Eindstand is 15-95 voor de Kikkers, 1 dikke pluim van de coach voor de mentale weerbaarheid van onze meiden.