Kikkers MU20-1 – SVZW 85-52

Kikkers MU20-1 – SVZW 85-52

Zaterdag 11 november game against SVZW

Met het inspelen al duidelijk dat basketbal technisch Kikkers de bovenhand heeft op kennen en kunnen van de tegenstander SVZW uit Wierden. SVZW voorzien van een lange center nummer 9 Thomas Mol en Rick Heuten 12 die enigszins kan dribbelen en dan komt er een hele tijd niets. Dus als coach Frans Heersink naar de bank moet dan heeft hij een probleem. SVZW neemt met twee gelukkige schoten het initiatief komt op voorsprong met 4-0, Mart pakt met een technisch feilloos shot het initiatief bij de Kikkers, Cliff neemt daarna met een run van 6 punten de voorsprong in het voordeel van de Kikkers, tot aan de 6e minuut blijft het gelijk opgaan tussen beide team en dan komt de run van de Kikkers in de naam van Dion Beverdam, hij weet bij de lange armen van Thomas Mol weg te blijven via drie medium shots op de kop van de bucket, six points in a row en het gat is geslagen met 22-15 eindstand.
Kikkers laat afwisselend goed spel zien, maar is nog niet constant genoeg. Te simpele turn-overs vanuit een bal inbound worden weggeven. Laatste minuut tweede periode out of bounds side line ter hoogte van de middellijn, kijken of de jongens een nieuwe out of bounds play erin krijgen. Dion moet als postplayer, Thomas Mol ver uit de bucket houden en met staggered backscreen op Mart, een lob pass over de defense, Cliff passed de ball, Mart vangt de bal, gaat voor een lay-up, de fans staan al op de banken, maar helaas Mart mist. Toch was de inbound verrassend en effectief. Ruststand 42-32.
Kikkers is op koers. Tijd om SVZW meer onder druk te zetten kortom paars, zone press, wordt uit de kast getrokken en dat werkt, in zes minuten staat het 17-3, Cliff is op dreef en ook Gijs Grimberg laat met een mooie sterke baseline actie een mooie score zien, moest die vaker doen!!!.
Afwisselend wordt ½ court defense en zone-press defense gespeeld en SVZW wordt wanhopig verliest bal na bal door de vele turnovers vanuit fout passes. Jesse de Groote en Bart van Bree werken hard in defense en waarbij Bart ook nog rebound na rebound heeft, dat mag ook genoemd worden mensen die hard werken in de defense.
Aanvallend wordt de weg teveel richting de center van SVZW gekozen en kijkt Kikkers te laat naar de vrijstaande man. Pass snelheid en balcirculatie kan omhoog om zo de vrijstaande man te bereiken.
De derde periode wordt afgesloten met een eindstand van 23-9, daar was het om te doen. Het definitieve gat is geslagen, ook de betere spelers van SVZW geven het langzamere hand op.
Kikkers geeft de eindwinst in ieder geval niet meer weg, Koen Sanders neemt zijn kansen en weet zijn score boven de 10 te laten stijgen en uiteindelijk sluit Kikkers de wedstrijd af met run out van 10-0. Een eind van de wedstrijd en de stand zegt genoeg over het verschil in basketbal skills van beide partijen.
Cliff ten Berge 22 punten
Mart Janssen 18 punten
Dion Beverdam 13 punten
Koen Sanders 12 punten
FT% 25%
3P% 0%