Kikkers VU20-1 – Tonego’65 68-27

Kikkers VU20-1 – Tonego’65 68-27
Zaterdag 11 november game 7 tegen Tonego’65 uit Haaksbergen, buiten is het een druilige dag, het is geen weer voor de tuin, de tribunes zitten afgeladen vol met enthousiaste fans van onze meiden.

Tegenstander Tonego’65 staat 3e in de competitie is met 6 meiden naar Borne afgereisd en dat is toch een beetje triest voor een vereniging als Tonego. Coach Tonego Brigitte Ooink vertelde dat Tonego moeite heeft met instroom van nieuwe spelers, bij Kikkers is dit wel gelukkig wel anders. Klein stukje geschiedenis: Tonego’65 kwam na een opstart periode van 10 jaar en begon een opmars die eindigde in het basketbalwalhalla; de landelijke eredivisie! Toen de herenteams het wat rustiger aan deden, kwamen de damesteam. Met behulp van onder ander goede sponsoren, Hatrans, Mess Press en later Texim, werd een plaats in de eredivisie behaald (1990), en nu staat het zonder sponsoren met beide benen op de grond. Genoeg over Tonego.
Kikkers mist o.a. middle range shooter Tess Grobben die vorige week geblesseerd raakte en net terug van een blessure zal Mike Schrooten de eerste minuten van het seizoen maken. Tonego met zes speelsters gaat snel in een zone staan om er de gehele wedstrijd niet vanaf te wijken. Kikkers zoekt naar het out-side shot en deze vallen niet. De eerste minuten beginnen daardoor rommelig, in de derde minuut weet Maud van Tilborg voor het eerst namens het team de golden pocket te vinden, nadat we code groen hebben gegeven komen we sneller en beter tot scoren, maar nog niet naar tevredenheid. Zeker niet als je weet dat je dit punt nu net de gehele week hebt getraind. Eindstand 1e periode is 14-3.
De tweede periode is al beter maar laat nog niet de Kikkers, with Tiger-Heart mentality, zien die we de laatste wedstrijden hebben gezien.
In de rust een korte speech, het wordt tijd dat we uit een vaatje gaan tappen. Dat meenemende de derde periode in komen speelsters Ellemijn Wessels en Vera Smits zelf ook met hun basketballvisie en wens, Marcel we willen graag de Twin-Towers, ja u leest het goed ze bestaan nog de Twin Towers, ze staan in Borne.
We starten de derde periode met een fullcourt man to man om later de Twin-Towers in te zetten.
In de eerste 5½ minuut weet Kikkers met een run van 12-3 de voorsprong uit te breiden en door de defence weten we Tonego 6 minuten van het scoren te houden. Tijd voor de Twin Towers, Ellemijn en Vera, om zo de saaie zone van Tonego te omspelen. En Jaaahhh het werkt, het scorend vermogen blijkt nu vanuit de bucket te komen door het aanspelen van de post, Ellemijn, het insnijden van Vera, de assist van Ellemijn, vindt Vera tot vier keer toe de score in vier minuten, TOP. Dit gaan we vaker trainen.
Kikkers wint de derde periode met 22-5. De wedstrijd is gespeeld, de nummer drie van de competitie wordt opgerold met een 4e periodestand van 16-11 en uiteindelijk met ruime cijfers 68-27.
Wat heeft coach M zelf geleerd, je kunt niet altijd top spelen, maar als ook je mindere wedstrijden met ruime cijfers wint, kun je tevreden achterom kijken en je weet waar je aan kunt werken.

Daniek de Koning 22 points
Minke de Koning 13 points
Ellemijn Wessels 8 points
Vera Smits 8 points

FT% 50%
3P% 0%