Primeur voor Merit Strijkers

Primeur voor Merit Strijkers

Drie weken geleden na een gefloten wedstrijd kwam het voor haar als een complete verrassing; de mededeling van de examinator: “Je bent geslaagd”. Zij had er toen nog niet op gerekend. Als eerste cursist volbracht Merit Strijkers echter met verve haar praktijkexamen (de proeve van bekwaamheid) voor verenigingsscheidsrechter. Hiervoor werd zij vorige week in het bijzijn van haar teamgenoten in het zonnetje gezet door onze voorzitter Ellen Kuyper. Naast mooie woorden ontving Merit uit handen van Ellen een prachtig grijs scheidsrechtersshirt.

Samen met 15 andere Kikkersleden begon zij begin februari aan de opleiding nieuwe stijl die in korte tijd door Sophie van Veldhoven was opgezet. Geen stoffige theorie meer maar veel praktijk en zelfstudie. Niet alleen een zelfscan, maar ook twee workshops en een aantal wedstrijden fluiten. Dit alles onder de hoede van een ervaren begeleider per arbiter.

De twee workshops, vakkundig gegeven door Yvonne Lansink Rotgerink en Marcel de Groote over o.m. spelregels/arbitragetechniek en leiderschap/mentale weerbaarheid, kende veel interactie met de cursisten die allen gretig en met veel interesse de gevarieerde lesstof tot zich namen.

Tijdens de eerste workshop kregen alle deelnemers ter stimulatie een speciale scheidsrechtersfluit die beschikbaar was gesteld door een gulle gever.

De cursus zal nog geruime tijd doorlopen omdat niet iedereen tegelijk het praktijkexamen kan doen. “Het bestuur hoopt dat alle deelnemers voor het einde van dit jaar na een gedegen voorbereiding hun diploma op zak hebben en zich dan verenigingsarbiter mogen noemen”, aldus Ellen Kuyper.

Wie volgt? Wij gaan het zien.

Foto-onderschrift:
Merit Strijkers krijgt uit handen van Ellen Kuyper het fraaie grijze scheidsrechtersshirt