Vertrouwenspersoon Basketbalvereniging De Kikkers

Binnen de Basketbalvereniging De Kikkers vinden we dat we met respect met elkaar moeten omgaan. Stelregel is: als anderen iets bij jou doen dat jij niet plezierig zou vinden, moet jij dat ook niet bij anderen doen. Respect verdien je met goed gedrag, maar soms komt het helaas voor dat het gedrag van de ander te ver gaat.  En dat jij je daardoor niet meer veilig voelt in je team of binnen de vereniging.

Wanneer een ander jou lastig valt met zijn of haar gedrag en je zelf niet meer weet hoe je de situatie op moet lossen, kun je verschillende dingen doen. Praat er in ieder geval over. Dat kan met verschillende mensen; ouders, een teamgenoot, met je trainer of met je coach.  Ook kan met het bestuur contact worden opgenomen.

Maar je kunt ook contact opnemen met de vertrouwenspersoon binnen de vereniging. Tegen haar kan je zeggen wat je vervelend vindt in het gedrag van de ander. De vertrouwenspersoon kan je -­­ net als op school -­­ helpen om te zoeken naar een oplossing. Want uiteindelijk moet jij gewoon met plezier in een veilige omgeving kunnen basketballen en sporten.

De vertrouwenspersoon binnen de Kikkers is Saskia ten Berge.

Meer informatie is hier te vinden: LINK